“П’ять кроків до здорового харчування”
21 березня 2025ℹ️ 20 березня відбувся підсумковий вебінар, присвячений реалізації проєкту «П’ять кроків до здорового харчування». Захід об’єднав представників державних установ, міжнародних організацій, громадського сектору та закладів освіти, що брали участь у ініціативі.
Основні теми вебінару:
🔹 Підсумки реалізації проєкту;
🔹 Досвід реалізації проєкту в областях;
🔹 Оцінка ефективності заходів, спрямованих на підвищення обізнаності школярів щодо здорового харчування;
🔹 Подальші кроки для інтеграції успішних практик у національну реформу шкільного харчування.
Вебінар відбувся за участі:
🔺Бюро ВООЗ в Україні;
🔺Міністерства охорони здоров’я України;
🔺Центру громадського здоров’я МОЗ України;
🔺ГО «Національна асоціація громадського харчування»;
🔺Обласних центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ);
🔺Представників закладів освіти.
Спікери, серед яких:
🎙 Андрій Скіпальський, національний координатор з питань неінфекційних захворювань, Бюро ВООЗ в Україні;
🎙 Олена Запорожська, завідувач відділу профілактики НІЗ, Центр громадського здоров’я;
🎙 Іван Янчишин, виконавчий директор ГО «Національна асоціація громадського харчування» наголосили на важливості проєкту та впровадження комплексного підходу до здорового харчування в українських школах.
📌 Окремий блок вебінару був присвячений результатам проєкту в областях, що брали участь у програмі: Чернівецької, Дніпропетровської, Херсонської та Хмельницької.
➡️ Завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Вікторія Тарасова представила презентацію, в якій ми ділимося досвідом реалізації проєкту на Херсонщині. Розповідаємо про виклики, з якими зіткнулися під час проведення активностей проєкту, повʼязаних з безпековою ситуацією, про складнощі та цікаві здобутки, а також перспективи подальшого просування теми здорового харчування у своїй роботі. Своїм досвідом поділилися також заклади освіти, які брали участь у проєкті.
Ключові підсумки та подальші кроки:
✅ Проєкт «П’ять кроків до здорового харчування» продемонстрував ефективність комплексного підходу до навчання дітей основам раціонального харчування.
✅ Впроваджені освітні програми дозволили підвищити рівень обізнаності школярів щодо здорових звичок.
✅ Школи, які долучилися до ініціативи, відзначили позитивні зміни у ставленні учнів та батьків до культури харчування.
✅ Визначено необхідність подальшої інтеграції успішних практик у реформу шкільного харчування та розширення ініціативи на інші регіони.
🌱 Вебінар став важливою платформою для обміну досвідом та формування подальших стратегій впровадження здорового харчування у школах. Спільними зусиллями ми створюємо умови для здорового майбутнього наших дітей!
#п’ятькроківдоздоровогохарчування